maanantai 6. syyskuuta 2010

2011: Saksan karsintaLena edustaa Saksaa myös vuonna 2011


Vuoden 2011 Eurovision laulukilpailujen isäntämaata Saksaa edustaa sama nuori neitokainen, joka toi Saksalle kaivatun toisen viisuvoiton: Lena Meyer-Landrut. Lena nousi viime keväänä komeetan lailla julkisuuteen kykykilpailun, jossa etsittiin euroviisuedustajaa, kautta. Siitä lähtien hänen nimensä on ollut kaikkien huulilla ja edustuskappale "Satellite" oli valtava hitti Saksassa jo ennen Oslon voittoa.

Lenan voitonpuolustustehtävät ovat herättäneet paljon mielipiteitä puolesta ja vastaan. Ratkaisu on ennenkaikkea hämmentävä, mutta ei ole kuitenkaan tavatonta, että edellisvuoden voittaja kisaa uudelleen heti seuraavana vuonna. Eurovisiohistorian kaksi ensimmäistä voittajaa Lys Assia ja Corry Brokken nimittäin puolustivat voittojaan myös heti seuraavina vuosina. Myös muita voittajia on viisuestradeille palannut, mutta ei kuitenkaan näin pian. Tänä vuonnahan esimerkiksi vuoden 1993 voittaja Niamh Kavanagh teki comebackin Irlannin edustajana.

Lenan 14.5.2011 pidettävässä Eurovision laulukilpailun finaalissa esittämää kappaletta ei kuitenkaan vielä ole valittu. Valinta tehdään ohjelmassa "Unser song für Lena", johon Lenan laulettavaksi tarkoitettuja sävelmiä saa lähettää kuka tahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti