torstai 30. syyskuuta 2010

2011: Suomen karsinta - kutsuartistien julkistaminen
Pirteä pop-prinsessa Eveliina Määttä on lapsesta lähtien haaveillut ammatista parrasvaloissa, joko laulajana tai mallina. Kokopäivätoiminen ura laulajana on siis tähtäimessä ja töitä sen eteen tehdään kovasti. Ensimmäiset kosketukset julkisuuteen hipaistiin vuoden 2000 Tenavatähti-kilpailussa. Tällä hetkellä Eveliina opiskelee Tampereen ammattikorkeakoulussa muusikoksi ja on lisäksi ottanut vuoden ajan laulutunteja Tracy Lippin opissa. Muutama vuosi sitten Eveliina yritti oikotietä tähteyteen mm. Idols-kilpailun kautta, mutta ei päässyt siellä puusta pitkään. Nyt nuori neitonen on tyytyväinen, että tie nousi pystyyn heti alkukarsinnoissa. Hän on vahvasti sitä mieltä, että pidemmän reitin kautta töitä tehden on parempi tie musiikkimarkkinoille ja Eveliina ei missään nimessä halua jäädä miksikään tähdenlennoksi. Euroviisuissa Eveliinaa kiehtoo eniten se, että kyseessä on kansainvälinen kilpailu.

Aloite kappaleen lähettämisestä euroviisukarsintoihin tuli sekin Tracyltä ja he lähettivät yhteistyönsä hedelmän avoimeen sävellyskilpailuun. Yleisradio kuitenkin yllätti Eveliinan iloisesti kutsumalla hänet suoraan alkukarsintoihin. Tytöllä ei vielä ole voimassa olevaa levytyssopimusta, mutta joitakin neuvotteluja on jo käyty Helsinki Recordsin kanssa. Ehdokaskappalettaan Eveliina luonnehtii nopeaksi popbiisiksi, joka lauletaan englanninkielellä. Blogistilla heräsi oitis kysymys, olisiko hittivelho Maki Kolehmainen sävelmän takana, mutta Eveliina vaikeni toistaiseksi yksityiskohdista hymyillen. Jäämme odottamaan 29.11.2011 tapahtuvaa kappaleiden julkistusta mielenkiinnolla.Paradise Oskar eli 19-vuotias Axel Ehnström yllättyi hänkin, kun Yleisradio ihastui hänen avoimeen sävellyskilpailuun lähettämäänsä kappaleeseen. Nuorukainen kutsuttiin suoraan alkukarsintoihin. Axel ei omien sanojensa mukaan pysty kuvailemaan euroviisukappalettaan eikä sijoittamaan sitä mihinkään tiettyyn genreen. Parhaiten Axelin musiikkia kuulemma kuvaa, että se on “musiikkia suoraan sydämestä”. Tähän asti Axel on toteuttanut demonsa yksin ja tuottanut taustamusiikin itse koneita apuna käyttäen. Kuviot euroviisukarsintaesityksen suhteen ovat kuitenkin vielä toistaiseksi avoimina.Suomen ensimmäisestä Popstars-ohjelmasta pinnalle ponnahtanut räväkkä Jonna (Pirinen) loi uraansa jo vuonna 2003. Hän julkaisi kolme r’ n’ b henkistä suomenkielistä albumia ja useita listahittejä. Vauhtivuosien jälkeen Jonna muutti Los Angelesiin ja haki sieltä uusia vaikutteita. Nyt onkin työn alla ensimmäinen englanninkielinen pitkäsoitto, jonka Jonna tuottaa itse omakustanteena. Jonna haluaa pitää kaikki langat omissa käsissään ja tehdä juuri itsensä näköisen levyn. Ensimmäisenä askeleena hän lähetti kappaleen euroviisujen avoimeen sävellyskilpailuun ja Yleisradio kutsuikin Jonnan suoraan alkukarsintoihin. Vinkki käynnissä olevasta avoimesta sävellyskisasta tuli Jonnan hyvältä ystävältä Stewen Stewartilta.

Englanniksi laulettavaa ehdokaskappalettaan Jonna luonnehtii “iloiseksi folk-popiksi”. Alkukarsinnoissa nähtävä lavashow’kin on jo suunnitteilla ja lavalla nähdään Jonnan lisäksi viisi laulavaa taustatanssijaa. Muutama vuosi sitten Jonna tutustui sattumalta 1970-luvun euroviisuklassikoiden suomalaisiin käännösversioihin ja jäi koukkuun. “Ding-a-dong” raikaakin usein Jonnan kotistereoissa.Monipuolinen ja taitava laulajatar Johanna Iivanainen yllättyi, kun levy-yhtiö ehdotti hänelle osallistumista euroviisukarsintoihin. Urallaan eräänlaista murrosvaihetta elävä Johanna lähti ilman muuta innolla mukaan. Hän on tällä hetkellä työstämässä ensimmäistä pitkäsoittoaan, joka sisältää yksinomaan hänen itsensä säveltämää musiikkia. Levyn tuottaa Edu Kettunen, joka on tehnyt myös lukuisia sanoituksia Johannan säveliin. Euroviisukappalekin on 95-prosenttisen varmasti valittu ja se tulee olemaan yksinkertainen balladi suoraan Johannan sydämestä.

Kappaleeseen on jo valmiiksi olemassa suomen- ja englanninkieliset sanoitukset ja Johanna pitää molemmista. Todennäköistä kuitenkin on, että ainakin Suomen karsinnassa Johanna laulaa kappaleensa suomeksi. Lavalla nähtäneen Johannan taustaryhmänä muusikoita, joiden kanssa hän on muutenkin tehnyt yhteistyötä.Milana Misicin ehdokkuus Suomen karsinnassa tuo viisutaivaalle melkoista historian siipien havinaa. Milanan äiti Laila Kinnunen edusti nimittäin ensimmäisenä Suomea Eurovision laulukilpailuissa tasan 50 vuotta sitten. Tartu mikkiin -musiikkiohjelman juontaja Sami Hintsanen on puolestaan itse ottanut osaa Suomen euroviisukarsintoihin vuonna 1996 kappaleella “Auringonkukka”.


Stala & So

Karsintojen rockimpaa osastoa edustavat yhtyeet Stala & So ja nuoremman polven Automatic Eye. Stalan keulahahmon huhutaan olevan voittoisan Lordi-yhtyeen rumpuli Kita alias Sampsa Astala.


Tommi Soidinmäki

Tangokuninkaita on mukana peräti kaksin kappalein: vuosimallia 2004 Tommi Soidinmäki sekä tuorein vuosimallia 2010 Marko Maunuksela, joka edellisvuotiseen tapaan sai Tangomarkkinoiden voiton myötä suoran paikan myös euroviisukarsintoihin.


Soma Manuchar

Pop-puolta edustavat uusi kasvo Soma Manuchar, joka tuli tutuksi Suomen ensimmäisen virallisen Pride-biisin esittäjänä. Universal music in suojissa ensimmäistä albumiaan valmisteleva Soma on kotoisin Irakista. Jimi Constantine on sen sijaan kokeneempi poppari, vaikka valmisteilla onkin vasta ensimmäinen sooloalbumi. Aikaisemmin Jimi Pääkallo nimeä totellut Constantine muistetaan Technicolour-yhtyeen keulahahmona, näyttelijänä ja mm. Cristal Snow’n taustavaikuttajana.


Jimi Constantine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti