torstai 27. tammikuuta 2011

2011: Ranska
Ranskan yleisradioyhtiö France 3 ilmoitti, että Ranskaa vuoden 2011 Eurovision laulukilpailuissa edustaa Amaury Vassili (kuvassa). Edustussävelmää ei ole vielä julkistettu.

Suomessakin vieraillut 21-vuotias Vassili on jo ehtinyt laulaa itsensä satojentuhansien ihmisten sydämiin ympäri Eurooppaa, Kanadassa ja jopa Etelä-Afrikassa. Karismaattisen tähden vuonna 2009 esikoisalbumia on myyty pelkästään Ranskassa yli platinalevyrajan, 250 000 kappaletta. "Vincero"-albumi on julkaistu myös Suomessa. Vuonna 2010 Vassili julkaisi toisen pitkäsoiton "Cantero".

Amaury Vassili nousi suuren yleisön tietoisuuteen ranskalaisen TV-tuottaja Daniel Moynen avustuksella. Hän törmäsi Vassiliin etsiessään netin avulla uusia tähtiä ja lumoutui samantien, silloin 16-vuotiaan tenorin upeaan ääneen ja karismaan. Viime vuonna Vassilin esikoisalbumi julkaistiin Ranskassa ja hyvin pian Vassili löysi yleisönsä –ja yleisö Vassilin.

Maailman nuorimmaksi ammattitenoriksi kutsutun Vassilin oma musiikkimaku on hyvin laaja. Hän kuuntelee klassisen musiikin ohella niin Coldplayta, Musea kuin The Beatlesia sekä Bob Marleyta. Laaja musiikkimaku kuuluu myös Vassilin albumilla. Hänen mahtipontinen äänensä ja karismansa pääsevät upeasti oikeuksiin albumin monipuolisilla kappalevalinnoilla, jotka vaihtelevat klassisista melodioista tunnettuihin pop-lauluihin. Levyn säestyksestä vastaa sinfoniaorkesteri ja kieltä Amaury vaihtaa sujuvasti ranskan, italian ja englannin välillä.

Kuuntele Amaury Vassilin kappaleita hänen Youtube-kanavallaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti