maanantai 31. tammikuuta 2011

2011: Poikabändi Blue edustaa Isoa-BritanniaaBritannian yleisradioyhtiö BBC julkisti viikonloppuna, että poikabändi Blue (kuvassa) edustaa Isoa-Britanniaa Düsseldorfissa. Yhtye on valinnut myös edustuskappaleensa ilman julkista karsintaa ja laulun nimi on "I can". Kappaletta ei kuitenkaan ole vielä julkistettu.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Britannia valitsee viisuedustajakseen täysin valmiin paketin. Useina vuosina 1960-, 1970- ja 1990-luvuilla BBC valitsi valmiiksi solistin, mutta edustuskappale valittiin silti julkisessa karsinnassa. Kahtena edellisvuonna edustuskappale on ollut valmiina, mutta sille on etsitty sopiva solisti kykykilpailun kautta.

Blue-yhtye nousi listoille vuonna 2001 ja valtasi Britannian singlelistan ykkössijan kolme kertaa hiteillään "Too close", "If you come back" ja "Sorry seems to be the hardest word", joka cover-versio Elton Johnin hitistä. Yhteensä Bluen levyjä on myyty maailmanlaajuisesti 13 miljoonaa kappaletta. Yhtye jäi tauolle vuonna 2005, koska pojat halusivat kokeilla siipiään soolourilla, mutta nyt on comebackin aika.

Bluen Antony Costa osallistui vuonna 2006 Britannian karsintoihin kappaleella "It's a beautiful thing" sijoittuen toiseksi. Lee Ryan puolestaan sävelsi vuoden 2005 karsintoihin kauniin balladin "Guardian angel", jonka esitti Andy Scott Lee ja joka sijoittui kolmanneksi.

Katso Youtubesta Antony Costan Britannian karsintaesitys vuodelta 2006

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti