keskiviikko 2. marraskuuta 2011

UMK! Viisufani maassa!

Yleisradion pestaama lynkkausporukka teki selvää jälkeä herkän euroviisujen ystävän sielunmaisemasta. Teko on rinnastettavissa raiskaukseen. Jorma Hietamäki osoittautui nimensä veroiseksi ja hänen poistuttuaan nelinkontin pakotetun viisufanaatikon takaa, ei jäljelle jäänyt paljon muuta kuin ilmassa leijuvaa likaista glittersadetta ja muutama vaaleanpunainen puuhkansulka. Jostain ilmaantui vielä Vallu Valpio liukkaille viimeistelemään rikoksen Tarja Närhen hihittäessä siinä vieressä.

Suomalainen viisuihminen ei pystyyn hoiperreltuaan kerta kaikkiaan voi sulattaa sitä, että hänen elämänsä rakkain asia on jyrätty matalaksi ja hänen kaikkein pyhimpäänsä on kajottu. Eikä edes ministeri Guzenina korviaan lotkauta. Moni tavan tallaaja saattaa hämmästyä: Mitä kamalaa on tapahtunut? Eikö maailmassa olekaan kaikki niin kuin ennen ja eikö Suomi olekaan enää Eurooppaan kuuluva hyvinvointivaltio? Ei, jos viisufanilta kysytään.

Mitä kamalaa on sitten tapahtunut? Jos joku ei tiennyt, Suomen euroviisuinstituutio on romutettu ja Lordi on häpäisty. Ei ihme, että sankarihirviö haastelee nykyään Lapin murretta Kuorosodassa. Hanna Pakarinenkin siellä muina naisina vielä kaiken kukkuraksi laulaa jotain ihan toista kappaletta, kuin "Leave me alonea". Viisufani olisi odottanut heidänkin järkyttyneen siitä tosiasiasta, että euroviisut ovat nyt historiaa ja tilalle tulleen "Uuden musiikin kilpailun" sääntöihin mokoma sana on painettu vain ihan pienellä präntillä. Kaikissa muissakin yhteyksissä tuo "sana, jota ei mielellään saisi sanoa ääneen" mainitaan vain sivulauseessa toivoen, että kukaan ei kiinnittäisi siihen mitään huomiota.

Ennen niin ylpeästi Kojoa ja Vesa-Matti Loiria kuunnellut suomalainen euroviisuihminen ei vain voi käsittää, mitä kätkeytyy mystisten kirjainten U, M ja K taakse. Hän on ymmällään. Hän ei tiedä voiko hän mennä Helsingin jäähalliin 25.2.2012 sisälle asti, vai pitäisikö hänen askarrella entisten kannustuskylttien sijaan mielenosoitusbanderolli ja jäädä hallin ulkopuolelle estelemään muidenkin sisäänpääsyä. Hän ei tiedä, saako hän kietaista kaulalleen pinkin puuhkan vai tulisiko hänen naamioitua Kirahvi nimeltä Tiuku orkesterin kannattajaksi pukeutumalla täplikkääseen kirahvipukuun. Suomalainen euroviisufani on nimittäin jo nyt varma, että laulu- ja soitinyhtye, jolla on noin hassu nimi, on ihan varma finalisti.

Oi aikoja, oi tapoja, oi Yleisradion ketaleita. Jos olisitte sittenkin painaneet "euroviisut"-sanan vähän isommalla fonttikoolla sääntöihin, olisi rauha maassa. Silloin suomalainen viisufanaatikko voisi joka syksyiseen tapaan keskittyä haukkumaan laulukilpailun tasoa ihan muuten vaan. Hän saisi rauhassa ihmetellä kuka on Freeman ja kuka on Petra. Kaikkien suomalaisten tuntemat Susann Sonntag ja Sonja Biskop eivät kuitenkaan olisi mukana, oli kisan nimi mikä tahansa.

No ainahan suomalainenkin euroviisufani voi matkustaa Ruotsiin katsomaan Melodifestivalen-nimistä laulukilpailua, jonka sääntöihin on myös pienellä kirjoitettu sana "eurovision". Mutta ei se suomalaista euroviisuhörhöä haittaa, koska siellä asia on aina ollut niin! Älkää muutelko asioita! Mainittakoon vielä, että Ruotsin kilpailun säännöissä on lisäpykälä, että kilpailun voittaja ei välttämättä pääse kuitenkaan Bakuun sinne "eurovisioniin", jos Ruotsin Yleisradio niin päättää, ja että Ruotsin "euroviisufanien" kerhon nimi on Melodifestival-klubben. Ihanaa, että joku sentään rakastaa Eurovision laulukilpailuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti