sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Comeback

Tapahtui viime syksynä… Jossain päin Ruotsia puhelin pirisee. Pieni raaja – kuin nuken käsi – tarttuu kullitettuun luuriin ja nostaa kuulokkeen lähelle kauniin tasaisen punaisen parran reunustamaan nättiä suuta…


- Jaa-a? hahmo vastaa kimakalla äänellään.
- Men hej Alexander! Hur mår du? Lempeän tuttavallinen ääni tervehtii langan toisessa päässä. – Kuinka voit?
- Christer? Christer Björkman? Punaparta hämmästyy kuullessaan tutun äänen. – Ki-ki-kiitos kysymästä. Oikein hyvin!
- Kuule Alexander, Christer aloittaa. – Ajateltiin täällä Sveriges Televisionissa, että haluttais jotain sutinaa ensi kevään Melodifestivaleniin, kun nämä kilpailukappaleet ovat vähän tylsiä.
- Melodifestivaleniin!? Alexander huudahtaa. – Haluatteko siis että pyöräyttäisin sinne jonkun näppärän rallin.
- Heh heh, no ei sentään. Kyllä ne sinun viime vuosien rallisi tiedetään, Christer naurahtaa. – Minulla tuli yksi ihan kreisi idea mieleen. En oikein tiedä edes miten tämän muotoilisin…
- Kakista ulos vaan! Mehän olemme vanhoja… tuttuja… Alexander vaatii innostuneena.
- No mietittiin, että mitäs jos Army of Lovers piipahtaisi Melodifestivalenissa!
- Väliaikanumeroksi?
- Ei kun ihan kilpailijana! Väliaikanumeroiksi me ollaan ajateltu kaikkia vanhoja Melodifestivalen-kehäraakkeja. Vielä kun Hanson, Carson, Malmkvist ja Lundstedt ovat elossa… Army of Lovershan ei ole ottanut koskaan osaa, niin se ei sovi tähän konseptiin.
- Härregud! Kilpailijana! Haluatko siis että edustamme Ruotsia kotikisoissamme?
- HAHAHAHAHAHA! Christer räjähtää nauramaan. – No ei herranjestas sentään! Luoja paratkoon! Ettehän te nyt muutenkaan voittaisi, mutta sovitaanko että sävellät varmuuden vuoksi niin huonon kappaleen, että ette pääse edes Andra Chanseniin?
- No kyllähän tuo ilmainen tv-näkyvyys maistuisi. Voitaisiin pukata samalla vaikka uusi kokoelmalevy markkinoille, Alexander alkaa pohdiskella. – Oho… Äläs nyt… hän tokaisee yhtäkkiä.
- Onko joku hätänä? Christer säikähtää.
- Eeeiii… Jean-Pierre tuossa tuli vaan puskemaan jalkaani vasten… Noh, menehän nyt siitä… Alexander hätistelee. – No mutta asiaan! Haluat siis meidät ja Melodifestivalenin Expressenin kanteen?
- Javist. Christer vastaa päättäväisesti.
- Sittenhän meidän on rakennettava kunnon räväkkä show?
- JAVIST! Christer huudahtaa entistäkin innostuneempana.
- Tässähän alkaa jo ideoita tulvia! Alexander innostuu. – Mitäs jos La Camillan rinnoista lentää kultaiset suihkut ja me Jean-Pierren kanssa odotamme niitä suut selällään? Ja sitten La Camilla levittää reitensä ja strategisessa paikassa on Kaarle Kustaan vaakuna! Ja sitten…
- Tirsk. Voi sinua Allu, vanha veijari! Nyt alkaa skootteri lähestyä rotkon reunaa! Melodifestivalen on koko perheen ohjelma ja Ruotsin kansallisaarre. Kung’s slottetissakin katsellaan kuulemma jokainen lähetys! Christer toppuuttelee.
- No ehkä sitten jotain varovaisempaa… Jos laitan isoäitini vanhan rintaneulan Camillan haaroväliin ja Jean-Pierrelle vaippahousut?
- No korkeintaan! Christer tuhahtaa. – Ehkä voisimme harjoituksissa vilauttaa tanssijan pyllyä, niin saadaan edes yksi ”Nakenchock” lööppeihin…
- Asia on sitten sovittu, mutta vielä yksi asia…
- Kerro ehtosi?
- Haluan, että Army of Lovers esiintyy viimeisen alkukarsinnan viimeisenä esiintyjänä! Alexander vaatii päättäväisen oloisena.
- Tuo on mahdoton vaatimus! Christer melkein kiukustuu. – Se paikka on jo luvattu voittajakappaleelle ja Thomasille. Mutta miten olisi viimeisen alkukarsinnan esiintymisnumero 1?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti