tiistai 9. toukokuuta 2017

2017: Ensimmäinen semifinaali - ennakkoveikkaukset


1. Ruotsi: Robin Bengtsson – I can’t go on
Ruotsi on jälleen kerran vahva voittajasuosikki. Siis koko kisan, ei ainoastaan tämän ensimmäisen semifinaalin. Lisää vauhtia saadaan vielä juoksumatoista. Viime vuonna Suomi avasi ensimmäisen semifinaalin ja itku alkoi jo etukäteen, että eihän näin huonolta esiintymispaikalta ole edes mahdollista päästä finaaliin. Ruotsin tapauksessa on ihan vaan parempi pitää turpa kiinni. Ehdottomasti jatkoon!

2. Georgia: Tamara Gachechiladze – Keep the faith
Georgian vahvasti tulkittu draamaballadi on kovasti henkilökohtaiseen musiikkimakuuni, mutta ennakkoveikkauksissa Georgia ei ole vahvoilla finaalipaikkojen jaon suhteen. Itse kyllä uskon, että hyvällä esityksellä on ihan yhtä hyvät mahdollisuudet päästä finaaliin kuin kenellä tahansa muullakin. 50/50

3. Australia: Isaiah – Don’t come easy
Australia ei ole ihan niin vahva, kuin aiempina vuosina, mutta takuuvarma suoritus silti. Biisi on peruspopkappale ja nuori Isaiah on kuuleman mukaan hyvä lavalla. Povaan varmaa jatkopaikkaa.

4. Albania: Lindita – World
Albanian esitys on yksi semifinaalin erikoisuuksista, eikä finaalipaikka heille ole aina automaattisestikaan langennut. Jäisikö hieman tekotaiteellisena pidetty Lindita tällä kertaa nuolemaan näppejään? Ei jatkoon?

5. Belgia: Blanche – City lights
Belgian moderni popkappale herätti kuulijoiden mielenkiinnon julkaisuvaiheessa, mutta harjoitukset Kiovassa eivät ole enää olleet niin vakuuttavia. Nuori Blanche tuntuu olevan lavalla eksyksissä, laulu ei tahdo oikein kulkea ja esillepanokin on omituinen. Luulenpa että Belgia on se tämän erän "floppaava fanisuosikki". Ei eteenpäin.

6. Montenegro: Slavko Kalezić – Space
Slavkon discoilu toimii levyversiona, mutta solistina Montenegron prinssi Tähkäpää pitkine palmikoineen menee vähän kummajaisosastolle. Pelkäänpä että ns. tavikset huvittuvat esityksestä enemmän kuin innostuvat. Ei finaalipaikkaa?

7. Suomi: Norma John – Blackbird
Suomen finaalipaikka ei kai koskaan ole tuntunut etukäteisveikkauksissa näin varmalta? Vaikka tavalliset nettikommentoijat tuntuvat olevan aina sitä mieltä, että "Suomi on ennakkosuosikki joka vuosi". Ei ole. Nyt sitä kuitenkin ollaan ihan realistisesti. Esitys näyttää ja kuulostaa upealta ja ammattitaitoiselta. Pidän finaalipaikkaa 100-varmana, eikä sitä pysty vesittämään edes ennen Suomen esitystä nähtävä tauko.

8. Azerbaidžan: DiHaj – Skeletons
Azerbaidzanhan on päässyt euroviisufinaaliin joka vuosi, kun he ovat mukana olleet ja luulen että niin käy tälläkin. Esitys on erilainen, mutta kuitenkin moderni ja mieleenpainuva.

9. Portugali: Salvador Sobral – Amar pelos dois
Portugalin Salvadorin kappalehan voisi olla edustussävelmä vuodelta 1961. Ajaton ja herttainen. Omaan makuhermooni ei tämä paketti uppoa, mutta kuuleman mukaan on Kiovassa noussut ennakkosuosikkien joukkoon. Jos huhuihin on uskominen, niin finaalipaikka lienee selviö? Mikään ei kuitenkaan tule Portugalille ilmaiseksi, sillä karsiutumisissa heillä selvä enemmistö.

10. Kreikka: Demy – This is love
Perinteiset discokappaleet ovat näissä euroviisuissa selkeästi vähemmistössä, joten Kreikan rallille uskoisi kiintiöfinaalipaikan irtoavan helpohkosti?

11. Puola: Kasia Moś – Flashlight
Puolalta nähdään semifinaalissa vahva perussuoritus, jossa ei ole mitään spesiaalia. Joskus sellainen riittää finaaliin, mutta joskus ei. 50/50

12. Moldova: Sunstroke Project – Hey mamma
Moldovan hyväntuuliselle renkutukselle ennustan myös finaalipaikkaa, mutta se todennäköisesti irtoaa hieman rimaa hipoen?

13. Islanti: Svala – Paper
Islannin Svala hukkuu tässä joukossa vähän massaan. Luulen että finaalipaikka jää tällä kertaa haaveeksi.

14. Tšekki: Martina Bárta – My turn
Tähän sopisi miltei samat kommentit, kuin Islantiinkin. Samantyyppisiä paketteja on tässä semifinaalissa liian monta.

15. Kypros: Hovig – Gravity
Kyproksen kaverin livevedot eivät ole Kiovassa osuneet ihan napakymppiin. Kappalekin on mielestäni jo hieman vanhanaikainen tankkaus, mutta pääseehän tästäkin semifinaalista silti kymmenen esitystä finaaliin. Kaikki eivät voi karsiutua.

16. Armenia: Artsvik – Fly with me
Armenia erottuu joukosta etnosävyillään ja mielenkiintoisella lavaylöspanollaan. Finaalipaikka lienee näin hyvältä esiintymispaikalta taputeltu.

17. Slovenia: Omar Naber – On my way
Omat sympatiani ovat Omarin komean miesballadin puolella, mutta ennakkoarvioiden mukaan finaalipaikkaa pidetään lähes mahdottomana. Sääli.

18. Latvia: Triana Park – Line
Latvia herättänee katsojat viimeiseltä esiintymispaikaltaan käsin pirteällä tanssibiisillään ja etenee finaaliin, vaikka joitakin puutteitakin livekunnossa kuuleman mukaan on. Ei se oo aina niin justiinsa.

1. Ruotsi
2. Suomi
3. Portugali
4. Australia
5. Azerbaidzan
6. Armenia
7. Latvia
8. Kreikka
9. Moldova
10. Georgia

11. Puola
12. Kypros
13. Albania
14. Tsekki
15. Islanti
16. Slovenia
17. Montenegro
18. Belgia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti