perjantai 15. tammikuuta 2010

Suomi 2010: 2. alkukarsinnan kenraaliharjoitus

MONDAY

Monday esiintyi tutuiksi tulleissa valkoisissa puvuissaan perinteisen rockbändi-esityksen. Viisijäseninen yhtye oli saanut vahvistuksekseen yhden taustalaulajan (Antti Pitkäjärvi). Sania rahtusen muistuttava solisti Salla Lehtinen löysi kamerat hyvin, mutta muuten liikehdintä oli hänellä - kuten koko yhtyeellä - aika stabiilia kävelyä. Energia puuttui. Gary pääsi kitarasoolon aikana leikkimään kitarasankaria, kuten yhtyeen keulakuvan tehtäviin kuuluu. Pyrotekniikkaa oli käytetty myös runsaasti sähikäisistä liekinheittimiin. Jotenkin kokonaisuus jätti vain kylmäksi ja uskon, että Monday on illan ainoa varma putoaja.

ANTTI KLEEMOLA

Antti Kleemola vakuutti koko kappaleen ajan vahvalla laulusuorituksellaan. Myös kamerat löytyivät kivasti pianonsa takana istuvan Antin sivuvilkaisuihin. Vahva taustakuoro oli sijoitettu savupilven taakse lavan takareunaan, mutta Hanna-Riikka Siitosen ääntä ei saatu tarpeeksi taka-alalle. Antin esitys oli ehdottomasti illan tunteikkain ja nosti ihon kananlihalle ja kyyneleet silmäkulmiin. Lopun nostatuksissa Antti nousi yllättäen jalkeille ja se oli omiaan tehostamaan kokonaisuuden vahvuutta. En voi kuin ihmetellä, jos tämä show ei uppoa suomalaisiin. Alan jo uumoilla superfinaalipaikkaa.

HELI KAJO

Hurmaava Heli kertoi jännittävänsä kovasti illan suoraa lähetystä ja surkutteli myös omaa suoritustaan harjoituksissa, mutta hienosti hän kokosi itsensä ja sai silminnähden voimaa kenraaliharjoituksen pienestä toimittajayleisöstä. Mitä tyttö ammentaakaan suoran lähetyksen studioyleisöstä! Esitys oli hauskan kepeä. Aluksi Heli seisoo upeassa asussaan mikrofonistandin
takana ja taustakuoro keinahtalee taaemmalla, mutta kappaleen edetessä päästään todistamaan ihanaa yhteisketkutusta ja Helin omaakin show'ta lavan etualalla. Pienellä lisäpotkulla uskoisin finaalipaikan urkenevan.

SISTER TWISTER

Sister Twisterin esityksessä kuusi nuorta naista täyttivät lavan upeasti, vaikka jotain supersuloista kotikutoisuuttakin oli poseerauskoreografiassa. Kaikki oli huolella harjoiteltua, mutta pientä rentoutta toivoisi lisää. Kovin katu-uskottava ei näiden rokkigimmojen show vielä ollut, mutta pitää muistaa myös heidän nuori ikänsä. Hienosti tytöt kuitenkin klaarasivat
laulun ja moninaiset liikehdinnät ja lisämausteeksi taustalle räiskittiin jos jonkinnäköistä tähtisadetta ja liekkiä. Jos ne suomenruotsalaiset ovat niin kovia euroviisufaneja, kuin puhutaan, ei finaalipaikka ole mahdoton.

VEETI KALLIO

Veetin lavaylöspano oli illan suurin pettymys. Taustalla hänellä oli kaksi seksikästä kissaa, jotka kuitenkin huojahtelivat koko esityksen ajan mikkiständiensä takana. Veetikin pettymyksekseni seisoi koko show'n ja paikallaan, eikä (kuten odotin) lähtenyt c-osan kohdalla liikkeelle. Onhan miehellä karismaa ja lauluääntä, mutta jotenkin kylmäksi jätti. Jotenkin luulen tämän SILTI pääsevän finaaliin, sillä toisille äänestäjille tuo äijäkarisma ja ääni riittävät.

VILLI FINAALIVEIKKAUS (osittain toive):

KALLIO - KLEEMOLA - KAJO

Kajo saattaa vaihtua Sister Twisteriin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti