perjantai 22. tammikuuta 2010

Suomi 2010: 3. alkukarsinnan kenraaliharjoitus

MARIA LUND

Maria on pukeutunut kauniiseen valkoiseen, 1950-luvun tyyliseen kellohameeseen, jossa on siniset somisteet ja vastaavasti kaksi taustatyttöä ovat sinisissä, valkosomisteisissa mekoissaan. Kolmen tytön lisäksi lavalla on kolme laulavaa ja tanssivaa poikaa puvuissaan. Tanssi oli todella vahvana elementtinä esityksessä ja liikettä riitti jokaiseen hetkeen. Laulu luisti samaan tapaan, kuin levyversiossakin, vaikka taustakuorot olivat suuremmassa roolissa. Mukana oli myös taputuksia. Kokonaisuus oli valloittavan upea ja pidän jatkopaikkaa varmempana, kuin paljon puhuttujen Eläkeläisten vastaavaa.

OSMO IKONEN

Esityksen alussa Osmo seisoo kosketinsoittimensa takana, mutta onneksi tulee ennen pitkää esiin ja lavan etureunaan. Yllään hänellä on mustat, kiiltävät housut ja musta jakku. Taustaryhmässä laulavilla Osmon kolmella siskolla on yllään valkoiset paljettitunikat ja kiiltävät leggingsit. Esityksen lopussa koko ryhmä intoutuu jopa yhteisliikuntaan, joka muistuttaa sivuhypyissään suuresti Signmarkin viimevuotista koreografiaa. Laulullisesti esitys on luonnollisesti tasokas, mutta jotenkin kappale on turhan vaatimaton jatkoon.

KUUNKUISKAAJAT

Kuunkuiskaajien esitys alkoi tummalta lavalta, valonaan vain taustalle heijastettu kuutamo ja lattialle harsomytyn päälle asetetut jouluvalot. Valoa tulee lisää paljastaen takana seisovan taustaryhmän. Koko esityksen ajan itse tuttuihin valkoisiin mekkoihin sonnustautuneet Kuiskaajat seisovat samoissa asemissaan, mutta taustaryhmä intoutuu välisoitossa tanssiinkin. Laulullisesti esitys on erinomainen ja kappalekin alkaa vähän parantaa asemiaan livenä nähtynä. Tytöissä riittää kuitenkin lavasäteilyä ja karismaa.

LINN

Linnin esitys oli illan suurin pettymys. Tunnelma oli jännitteinen ja stabiili. Koko esityksen alkupuoliskon Linn seisoo paikoillaan lavan takareunassa paikoillaan ja puolivälin tienoilla hän ottaa muutaman askeleen eteenpäin. Siinä on lavaliikehdinnät. Muutamaa vaatimatonta pyroefektiä lukuun ottamatta esitys ei tempaa mukaansa. Jonkin asteista jännitystä on myös nuoressa laulajattaressa havaittavissa – saa nähdä miten käy suorassa lähetyksessä. Tällä esityksellä en toivo enkä usko jatkopaikan olevan mahdollinen, elleivät ne kuuluisat rantaruotsalaiset tälläkin kertaa yllätä.

ELÄKELÄISET

Eläkeisviisikko on asettunut kahdesta pöydästä kootun tiskin taakse istumaan, lukuun ottamatta rumpupatteriston takana istuvaa rumpalia. Kahdella eläkeläisellä on kosketinsoittimet, jotka mitä ilmeisemmin ovat jotain romuttamotavaraa – niin kalsan kohtelun ne saavat osakseen välisoiton soolossa. Muuten kaikki esiintyjät istuvat koko esityksen ajan paikoillaan, paitsi hanuristi välillä lähtee sooloilemaan ja toinen kosketinsoittaja pahoinpitelee sen instrumenttinsä soittimen päällä hyppien. Taustarekvisiitaksi on raahattu kaappikello, jonka viisarit pyörivät vinhaa vauhtia. ”Huumorintajuinen” Suomen kansa äänestänee Eläkeläiset jatkoon.

100-prosenttisen varmat finalistit: MARJA LUND & ELÄKELÄISET
Kolmas finalisti: KUUNKUISKAAJAT (tai LINN suomenruotsalaisten äänillä)
Villi kortti: OSMO IKONEN

YLEISTÄ KARSINTALÄHETYKSESTÄ:

Väli-inserteissä tutustutaan euroviisuissa kilpailleisiin maailmantähtiin sekä eroottisimpiin esityksiin. Ohjelman lopussa, tämän alkukarsinnan tulosten jälkeen avataan kirjekuori joka sisältää YLE:n ”villin kortin” saajan nimen ja tuosta onnekkaasta kymmenennestä finalistista esitetään puolen minuutin katkelma. Lopuksi kaikki 10 finalistia vielä listataan ruudulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti