sunnuntai 8. toukokuuta 2011

I love Düsseldorf

Olen suorastaan pöyristynyt, kun aika moni tuntuu arvostelevan Saksaa, saksalaisia ja Düsseldorfia kaupunkina. Itse en löydä valittamisen sijaa. Ihmiset ovat suurimmaksi osaksi ystävällisiä ja palvelevat ja auttavat, vaikka kielimuureja välissä onkin. Iloisiakin ovat nämä saksalaiset, aina hymyilevät.
Euroviisujärjestelyissä on kyllä toivomisen varaa ja sillä osastolla on monenmoista sählinkiä ja hämminkiä ja ristiriitaista tietoa, ja olen myös hieman pettynyt että täsmällisinä pitämäni saksalaiset myöhästelevät aikatauluissaan. Enempää en tässä ala viisujärjestelyistä jaarittelemaan, mutta tyydyn toteamaan että järjestelyt ovat minun mielestäni toiseksi parhaat heti Helsingin jälkeen - minähän en paikan päällä ole ollut kuin vuodesta 2007 lähtien.
Arkisemmista asioista on kivempi jauhaa ja hintavertailuni jatkuvat. Taksilla ajaminen on Saksassa halpaa ja luotettavaa! Lähtömaksu on 5,50 ja siihen SISÄLTYY tietty ajomatka (ilmeisesti 3 km). Lyhyillä reissuilla mittari ei siis ehdi raksahtaa kertaakaan. Neljän hengen porukalla ei niin kovin kallista.
Samaten kahvilakulttuuri elää ja voi hyvin. Äskenkin ostin takeawaylaten ja kermamunkin yhteishintaan 1,50. Sitä ennen söin kuudella eurolla valtavan Steakhousetuplawhopper-hampurilaisaterian (pekoneilla ja kaksilla pihveillä) ja se maksoi 6 euroa.
Tänään sunnuntaina on ollut vähän rauhallisempi päivä (tähän asti) ja olen pääasiassa lepäillyt hotellilla. Yhdessä saunapaikassa käväisin kylläkin. Saunareissun aikana jouduin kauhukseni toteamaan, että siivooja oli vienyt tyhjät pullomme (me ehdittiin jo mielessämme törsätä panttirahat!) sekä pöydän kulmalle jättämäni kolikot, jotka laitoin siihen vain lompakkoa keventäessäni. No onhan täällä edes siistiä.
Illalla olisi jälleen edessä ohjelmaa... Euroklubilla San Marinon bileet klo 19-23 jossa emme ehdi olla ihan loppuun asti koska Kreikka/Kypros-bileet alkavat toisessa baarissa jo klo 22. Luulen että turvaudun helteisessä säässä jällee edullisiin taksipalveluihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti