keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Kuudes ja seitsemäs päivä Oslossa

Hui, kun pitää kiirettä. Meinaa ihan blogin päivitys unohtua. Tosin eipä täällä kauheasti euroviisujen ulkopuolella ole ehtinyt puuhastella ja euroviisujuttuni kirjoitan tänä vuonna www.viisukuppila.fi osoitteen etusivulle. Toinen lehtijuttunikin Aamupostiin oli kuulemma eilisessä lehdessä ja tänään keskiviikkona pitäisi kirjoittaa kolmas ja viimeinen.

Tasan viikko on nyt siis vierähtänyt Oslossa ja edelleen menee mukavan tasaisesti. Rahaakaan ei paljon kulu, kun en ole ostanut mitään ruokaa ja juomaa lukuunottamatta. Pääravintonani ovat toimineet aivan loistavan makuiset kebabit, jotka ovat hintalaatusuhteeltaan mielestäni edullisia ja annokset ovat suuria. Niitä tulee kyllä ikävä, kun palaan Suomeen ja syön niitä Suomessa myytäviä kuivia kebabintapaisia. Näissä kastiketta ja lihaa riittää ja niitä EI lämmitetä mikroaaltouunissa, vaan pitaleivät grillataan rapeiksi ja liha pyöräytetään parilalla. Tavallinen eli "vanlig kebab" maksaa yleensä 40 kruunun luokkaa eli reilun vitosen. Yhdessä paikassa on edullinen tarjous: iso rullakebab ja 0,8 kokoinen limu 49 kruunua ja sillä oikeasti saa vatsan täyteen.

Maanantaina kävin seuraamassa Telenor areenalla ensimmäisen semifinaalin kenraaliharjoitusta ja silloin kaikki näytti vielä hyvältä. Suomen esitys oli loistava! Illalla oli vuorossa ankaraa biletystä ja ensimmäiset ilmaisen viinan bileet. Saksa ja Ukraina tarjosivat Euroklubilla olutta ja viiniä ja sitähän oli sitten kiskottava kaksin käsin nopeaan tahtiin. No sehän meni päähän ja kun siirryimme toiseen ravintolaan Israel-bileisiin, ei ollutkaan enää yhtään kivaa. Lähdinkin sieltä hoipertelemaan kotiin aikaisessa vaiheessa.

Tiistaipäivä meni hyvinkin rauhallisissa merkeissä ihan tässä kotosalla. Kirjoittelin juttuja täältä käsin, kun en jaksanut vääntäytyä Pressikeskukseen. Illalla siirryimme Sannan kanssa Euroklubille jännäämään Suomen finaalipaikkaa. Sitä ennen kävimme Peppe's Pizza nimisessä ravintolassa, jossa olikin vallan maukkaat pizzat ja siitä sai Pressikortilla 20 prosenttia alennusta. Ikävä kyllä hauska ilta päättyi pettymykseen, kun Suomelle ei finaalipaikkaa herunutkaan. No nyt nöyränä kohti uusia pettymyksiä ja tänään keskiviikkona seuraamaan toisen semifinaalin kenraaliharjoitusta, joka alkaa klo 15 paikallista aikaa Telenor-areenalla.

2 kommenttia:

  1. Hmmmm pitääköhän sitä lähteä kebab-matkalle Norjaan? :D Mä en nykyään paljoa viitsi just tuon vuoksi kebabia ostella, ku ei siellä välissä ole yhtää mitään.

    VastaaPoista
  2. Uskallan suositella! Kebabit on parasta, mitä Norjasta olen löytänyt...

    VastaaPoista