keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Telenoori

Kas näin, pääsin viimein tänne pääkallopaikalle ja vähän tutustumaan paikkoihin. Matkahan tänne ei ole mikään simppeli, sillä ensin majapaikaltani ratikkamatka keskustaan kestää parikymmentä minuuttia ja sieltä sitten toinen mokoma sukkulabussilla Telenor Areenalle naapurikaupunkiin.
Ensin yleisesti Oslosta on todettava, että kaupunki todella kodikas. Talot ovat kaikki persoonallisen näköisiä ja rakentaminen ei ole lainkaan tiivistä - ihan ydinkeskustaa lukuunottamatta. Maisemia somistavat joka puolella nousevat kukkulat ja maasto onkin suhteellisen mäkistä. Laitakaupungilla elämä tuntuu sellaiselta hellantelttumeiningiltä, mutta ydinkeskustassa tulee yllättäen vastaan runsaslukuiset laitapuolen kulkijat.
Kaikki maksaa ihan älyttömästi. Kertalippu ratikassa on 40 kruunua eli noin 5,60 euroa, mutta onneksi pressiakkrella saa bussikortin. Tässä onkin melkein jo päivän budjetti käytetty, mutta onneksi tänään ei pitäisikään mennä enää rahaa mihinkään ja 180 kruunun (24 euroa) hintaista lentokenttäbussia ei tarvitse kustantaa joka päivä.
Anker hostellissa asuville totean, että se on todella hyvällä paikalla keskustassa (mun ratikka pyyhki siitä ohi) ja näytti ulospäin yllättävän näyttävältä, melkein hotellimaiselta. Siitä on lyhyt kävelymatka virallisille delegaatiohotelleille, joista kulkee sukkulabussit Telenor areenalle.
Akkreditoinnin ja pressilaukun lunastaminen kävivät näppärästi. Pienestä, mutta tukevan tuntuisesta kapsakista löytyi virallinen ohjelma, pressin käsikirja, bussikortti (voimassa 31.5. asti) ja muuta pientä sälää. Sen jälkeen kävin varaamassa postilokeron, jonne oli jo valmiiksi sujautettu Hollannin Sieneken ja Sveitsin Michaelin cd-sinkut sekä joku Liettuan sinkku.
Sitten seurasin vähän aikaa Kyproksen lehdistötilaisuutta ja päätin piipahtaa areenalla vilkaisemassa Georgian harjoituksia. Tällä hetkellä siellä harjoittelee Turkki (näkyy pressikeskuksen screenillä) ja lehdistötilaisuushuoneessa on käynnisä Kroatian lehdistötilaisuus. Kuvia olen napsinut vähän sieltä sun täältä.
Lopuksi täytyy todeta, että "pressiteltta" on aika ankea ja aluksi luulin, että täällä ei ole lainkaan yleisessä käytössä olevia koneita. Niitä on kuitenkin muutamia siellä täällä ja pääsin tätäkin tänne kirjoittamaan, kun jätin oman läppärini "turhana painolastina" kämpille. Jännä myöskin että turvatoimet ovat ihan olemattomat ja tänne pääsee käppäilemään ihan muina miehinä, kunhan vain akkre killuu kaulassa. Samaten areenan ovilla ei ole mitään metallinpaljastimia, vaan vaksit vain vilkaisevat umpimähkäisesti laukkuihin.

3 kommenttia:

 1. Kiitos päivityksestä! :) Hyvä tietää, että Anker on hyvällä paikalla. Aika hintavalta kuulostaa kyllä noi kaikki matkakulut... Ja harmi, että yleisiä läppäreitä on vähän. :/

  VastaaPoista
 2. Onko noi yleiset läppärit kaikkien akkretotuneiden käytössä vai vain lehdistöakkretoituneiden käyttöön tarkoitettuja?

  Kiitos raportista. Lisää odotellen =))!

  VastaaPoista
 3. Tosiaan se 40 kruunua on hinta, jos ostaa liikennevälineestä, mutta 26 kruunua, jos ostaa kioskista. Viikon matkapassi matkaa 210 euroa, joten se tulee hommattua heti ensimmäiseksi, kun Osloon pääsen.


  Mutta jatkahan raportointia, näitä on kiva lukea. :)

  VastaaPoista