keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Oslossa ollaan

Terveisiä Oslosta! Norwegian air lähti täsmällisesti, mutta laskeutui Norjan maaperälle puolisen tuntia myöhässä. No eihän tänne nyt niin kiire ollutkaan... Helsinki-Vantaan kentällä törmäsimme ensimmäisin tuttuihinkin, kun Tiina, Marko ja Japo matkustivat samalla lennolla. Saapuminen tapahtui ilmeisen hiljaiseen aikaan, koska hädin tuskin ehdimme aulaan, kun laukut jo rullasivat hihnalla. Lentokenttä on erittäin selkeä ja aulassa on myös iso ja kohtuullisen edullinen taxfree-shop. Ostin sieltä varuiksi kaksi sixpäkkiä keskikaljaa hintaan á 44 kruunua eli 5-6 euroa, mikä kuulemma on huippuedullista verrattuna esimerkiksi paikallisiin marketteihin. Viinitonkan olisi saanut vähän alta parinkympin ja ginilitran kympillä.
Tuloaulassa oli myös näyttävät euroviisusomisteet ja viisujen oma infotiski, josta poimin Oslon kartan. Siitä sitten suuntasimme bussiin, joka ajoi suoraan emäntäni Sannan kotikulmille Kjelsåsiin. Sannahan asustaa tässä rivitalonpätkässä yhdessä huoneessa alivuokralaisena, mutta minulle on järjestetty kodikas huone talon kellariin. Omat vessat ja kaikki. Talon varsinaista emäntää en ole vielä tavannut, mutta on kuulemma mukava ja tervetulotoivotuksetkin löytyivät pöydältä. Lisäksi tässä huushollissa pitää majaa kaksi lupsakkaa luppakorvaa.
Seuraavaksi kokkasimme vähän purtavaa ja kohta puoliin suunnistamme kohti Telenor areenaa hakemaan akkreditoinnit ja aistimaan viisutunnelmia...

3 kommenttia: