torstai 27. toukokuuta 2010

Yhdeksäs päivä OslossaDagen numret 9 alkaa kääntyä ehtoon puolelle ja mukavan lupsaakkaastihan se on tähän asti sujunutkin... Kävimme Sannan kanssa Vigelandsparkenissa eli patsaspuistossa, että tulee edes yksi nähtävyys katsastettua. Olihan siellä hullunkurisia patsaita... ja yllättävän laajat puistoalueet - tuli ihan kävelylenkki tehtyä samalla. Muuten en kyllä ole mikään nähtävyysihminen, mutta "once you are in Oslo..."

Sieltä tupsahdimme paluumatkalla Eurovision Villageen, joka on sijoitettu ihan satama-alueelle. Mutta kuten pelkäsinkin, siellä oli vain sponsoreiden kojuja ja Norjan matkailumainontaa. Ei siis mitään nähtävää, nyt kun esiintymislavallakaan ei ollut euroviisuartisteja vaan joku espanjalainen huutajanainen.

Päivän kohokohta oli kuitenkin jo ennen näitä visiittejä, kun kävimme bongaamassani amerikkalaistyyppisessä Dinerissä. Nighthawk Diner sijaitsee osoitteessa Seilduksgata 15, ratikka- eli trikk-linjojen 11, 12 ja 13 ohikulkumatkalla. Ravintola 0n siis katujen kulmauksessa ja sisäänkäynti on Thorvald Meyers gate puolelle ratikkapysäkkien Birkelunden ja Olaf Rhyers Plass välimaastossa. Olen aina haaveillut pääseväni amerikkalaistyyppiseen Dineriin hampurilaiselle tai club sandwichille ja pirtelölle. Ravintolan sisustus on aivan upea loosseineen ja jukeboxeineen ja kromattuine tiskeineen. Vähänkö olisi siistiä istahtaa tiskille baarijakkarelle aamiaiselle, kun vihreäunivormuinen rouva kaataisi koko ajan kahvia kuppiin. Aamiaista saa täältä vuorokauden muinakin aikoina ja se on erittäin tuhti! Nyt valitsin runsaasta pirtelövalikoimasta mustikkapirtelön ja ruuaksi club sandwichin, jossa oli kanaa ja pekonia ja loistavaa punakaalisalaattia ja ihanan rasvassa lillutettuja ranskalaisia perunoita. Onneksi löysin paikan vasta nyt reissun loppupuolella, sillä muuten olisin asunut täällä joka päivä... Club sandwich maksoi 139 kr ja pirtelö 53 kr. Täällä on ihan pakko käydä vielä toisenkin kerran!!!

Torstai-ilta jatkuu luonnollisesti Euroclubilla Eurovision laulukilpailujen toisen semifinaalin katsojaisten merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti