tiistai 26. huhtikuuta 2016

ESC 2016: BulgariaBulgarian vuonna 2005 alkanut euroviisutaival on hieman surullisen näköistä luettavaa. Maa on selviytynyt finaaliin vain yhden ainoan kerran, Helsingin kisoissa vuonna 2007. Lähellä topteniä ollaan kuitenkin oltu usein ja vuonna 2012 peräti niin lähellä, että Bulgaria sijoittui semifinaalissa jaetulle kymmenennelle sijalle Norjan kanssa. Vuodet 2014-2015 Bulgaria on pitänyt taukoa viisuilusta heikkoon talouteensa vedoten.


Poli Genova - If love was a crime

Nyt ollaan kuitenkin taas kehissä ja vahvempana kuin koskaan. Bulgaria lähettää sisäisesti valitsemansa Poli Genovan, joka edusti heitä jo vuonna 2011 Düsseldorfissa kappaleella "Na inat". Silloinkin finaalista karsiuduttiin täpärästi. Polilla on viisukokemusta karttunut myös Bulgarian kansallisissa karsinnoissa, joihin hän ottanut osaa ennen vuotta 2011 kolme kertaa sekä Melody-yhtyeen jäsenenä että sooloartistina.

Tämänvuotiseen kilpailukappaleeseen on haettu tuotantoapua trendikkäästi Ruotsista, vaikka päätekijät Borislav Milanov ja Sebastian Arman ovatkin samat kuin vuonna 2011. Ruotsalainen Joachim Persson on tehnyt puolestaan biisejä mm. Charlotte Perrellille, Agnesille, Dannylle, Velvetille ja lukuisille muille artisteille. Kilpailukappale "If love was a crime" rullaa täydellisesti tässä päivässä. Monipolvinen sävellys onnistuu olemaan samanaikaisesti mieleenpainuva, että askarruttava. Esiintymistaidoillaan Poli vakuutti minut jo vuonna 2011. Tänä vuonna Bulgaria todellakin ansaitsisi finaalipaikan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti