maanantai 18. huhtikuuta 2016

ESC 2016: LatviaTämän vuoden ensimmäisen semifinaalin kaikki 18 kilpailijaa on nyt siis esitelty ja yhteenvedot vedetty. On aika siirtyä torstain toiseen semifinaaliin, jossa kilpailee 19 maata. Nyt kun esiintymisjärjestyskin on siis päätetty, voidaan käydä esittelyt läpi esiintymisjärjestyksessä.

Toisen semifinaalin kilpailijat: 

01 Latvia: Justs - "Heartbeat"
02 Puola: Michał Szpak - "Color of Your Life"
03 Sveitsi: Rykka - "The Last of Our Kind"
04 Israel: Hovi Star - "Made of Stars"
05 Valko-Venäjä: Ivan - "Help You Fly"
06 Serbia: Sanja Vučić ZAA - "Goodbye (Shelter)"
07 Irlanti: Nicky Byrne - "Sunlight"
08 Makedonia: Kaliopi - "Dona"
09 Liettua: Donny Montell - "I've Been Waiting for This Night"
10 Australia: Dami Im - "Sound of Silence"
11 Slovenia: ManuElla - "Blue and Red"
12 Romania: Ovidiu Anton - "Moment of Silence"
13 Bulgaria: Poli Genova - "If Love Was a Crime"
14 Tanska Lighthouse X - "Soldiers of Love"
15 Ukraina: Jamala - "1944"
16 Norja: Agnete - "Icebreaker"
17 Georgia: Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz - "Midnight Gold"
18 Albania: Eneda Tarifa - "Fairytale"
19 Belgia: Laura Tesoro - "What's the Pressure"

Toisen semifinaalin aloittaa siis Latvia, joka aloitti euroviisutaipaleensa vuonna 2000. Debyytti oli heti menestyksekäs, kun Brainstorm -yhtye nousi tuloksissa hienosti kolmanneksi. Heidän kappaleensa "My star" oli kovasti myös suomalaiseen makuun, sillä palkitsimme heidät finaalissa 12 pisteellä. Kaksi vuotta myöhemmin Latvia voitti kilpailun ja vuoden 2003 euroviisufinaali kilpailtiin Riikassa. Sen jälkeen menestys on ollut ailahtelevampaa ja usein semifinaalien aikakaudella Latvia on nähty myös karsiutujien joukossa. Pari topten-sijoitusta heillä kuitenkin on, ja tuorein niistä viime vuodelta. Persoonallista Aminata -laulajatarta pidettiin kisojen erikoisuutena. Ehkä juuri siksi hän erottui joukossa edukseen ja keräsi komean 186 pisteen saaliin. Moderni popkappale "Love injected" löytyi lopulta finaalin sijalta kuusi.

Justs - Heartbeat

Samainen Aminata Savadogo on säveltänyt myös Latvian tämänvuotisen edustuskappaleen "Heartbeat", mutta tällä kertaa hän ei itse esitä sitä. Esittäjäksi on pestattu parikymppinen Justs Sirmais, joka nousi Latvian euroviisukarsinnan suosikiksi lähes täydestä tuntemattomuudesta. Kokemattomuudestaan huolimatta Justs on varman tuntuinen live-esiintyjä. Kappaleessa on samantapaisia moderneja elektronisia kaikuja, kuin viime vuoden menestyskappaleessakin, mutta ehkä tämänkertainen paketti on helpommin nieltävässä muodossa. Latvialle soisin ja toivoisin - ja ehkä jopa odottaisin - mukavaa menestystä tämänvuotisessakin kisassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti