tiistai 26. huhtikuuta 2016

ESC 2016: SloveniaSlovenia on itselleni melkeinpä mieluisin euroviisuosanottaja entisistä Jugoslavian maista. Maantieto, politiikka ja kulttuurihistoria eivät ole vahvuuksiani, mutta jollain tapaa tuntuu että Slovenian sijainti Itävallan ja Italian kainalossa tekevät siitä hieman muita Jugo-maita länsimaisemman myös musiikkiperimältään? Esikoisviisu ei kuitenkaan ollut sen kummempi, kuin muillakaan uusilla yrittäjillä vuonna 1993. Slovenia voitti Ljubljanan esikarsinnan (josta kerroinkin jo Kroatian viisusta höpistessäni), mutta olisiko osasyy ollut kisaisäntää kohtaan osoitetut kohteliaisuudet? Irlannin Millstreetin finaalissa yksinkertaisen bändin 1 x Band sijoitus oli kuitenkin top-20:n ulkopuolella, mikä pudotti Slovenian vuoden 1994 kisoista.

Muuten Slovenia on keskinkertaisesta menestyksestään huolimatta sinnitellyt mukana joka vuosi, paitsi vuonna 2000 jolloin kisat jäivät väliin jälleen edellisvuoden kehnon sijoituksen vuoksi. Semifinaaliaikakaudellakin on tavallisempaa, että Slovenia putoaa finaalista kuin että pääsisi sinne. Parina viime vuonna finaaliin on kuitenkin ylletty ja viime vuonna Slovenian edustaja Maraaya kantoi jopa jonkinlaista fani-/ennakkosuosikin manttelia. Muistattehan sen tytön, joka esiintyi isot kuulokkeet korvillaan?


ManuElla - Blue and red

Tänä vuonna ollaan liikenteessä jossain määrin musiikillisesti samantapaisin keinoin. ManuEllana esiintyvä Manuela Brečko (27) laulaa letkeän ja konstailemattoman kappaleen "Blue and red". Slovenian karsinnassa nähnyt pukutempaukset tuntuivat tosin tähän kappaleeseen päälleliimatuilta ja vanhanaikaisilta, joten toivottavasti niistä luovutaan Tukholmassa ja keskitytään laulamiseen. Ennakkotietojen perusteella Slovenian ei pitäisi päästä finaaliin, mutta euroviisukansa on valmiina yllättymään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti